Primele abilitati pe care le deprindem de mici includ abilitatea de a ne hrani, precum si abilitatea de a comunica. De aceea, atunci când sunt probleme in unul sau mai multe dintre aceste zone, se intervine, de regula, cu terapie oral motorie, sub indrumarea unui terapeut logoped. In cele ce urmeaza vom explora ce presupune acest tip de terapie, când este recomandata si cum ajuta aceasta. 

Terapia logopedică este mult mai eficientă atunci când sunt folosite instrumente care să concentreze exercițiile pe probleme specifice. Desigur, asta implică niște costuri în plus, pentru că, de regulă aceste materiale trebuie achiziționate de către fiecare pacient în parte. În acest articol, vom explora câteva motive pentru care este extrem de  important să achiziționezi propriul Z-vibe și accesoriile acestuia. 

Pe măsură ce bebelușul tău crește, trecerea de la o alimentație pe bază de lapte matern sau formulă, la o alimentație solidă poate crea dificultăți. De aceea, este bine să te asiguri că micuțul tău este pregătit pentru următorul pas în alimentația sa. Stai liniștită, el îți va da semne când e pregătit, iar din acest articol vei afla și câteva sfaturi generale când vine vorba de această tranziție.

Accidentul Vascular Cerebral (AVC) este o boală care afectează 1 din 6 oameni la nivel mondial. Semnele acestuia sunt evidente și pot ajuta la salvarea vieții celor afectați. Simptomele includ amețeală, pierderea echilibrului sau încețoșarea vederii, iar în multe cazuri, este afectată și vorbirea. În acest caz, recuperarea post AVC trebuie să includă și terapie logopedică. De ce, aflați în acest articol.

Specialiștii în logopedie se pot folosi de varii produse logopedice pentru a antrena aparatul oro-maxilo-facial. Aceste produse sunt create special pentru a-i ajuta pe pacienți să exerseze mușchii sau mișcările necesare, într-un mod cât mai eficient și într-un timp cât mai scurt. Cu toate acestea, nu sunt singurele instrumente care pot fi folosite în terapie, iar atunci când nu sunteți în cabinetul terapeutului, există o serie de instrumente „home made” de care vă puteți folosi. Iată 5 astfel de idei:

Mestecatul face parte din viața noastră de zi cu zi. Mestecăm de fiecare dată când mâncăm ceva. Mestecăm gumă atunci când ne plictisim. Ronțăim capătul creionului atunci când ne concentrăm. Exemplele pot continua. Dacă nu ai acest obicei chiar tu, există șanse mari să-l fi întâlnit la un adult sau la un copil. Dar totuși, de unde vine acest obicei? Ce înseamnă ronțăitul pentru marea majoritate și cum poți controla când îl faci? Citește mai departe pentru a afla.

Există diverse motive pentru care micuțul tău ar putea avea nevoie de terapie logopedică. Fie că necesită ajutor în a accepta diverse alimente, ori că îi este greu să pronunțe anumite sunete, micuții care beneficiază de ședințe de terapie cu un logoped observă îmbunătățiri majore în limbaj și comportamentul alimentar (mai ales în cazul aversiunilor alimentare sau în cazul dificultăților în înghițire). Deși aceste ședințe ajută, este foarte important să știi cum să continui progresul logopedului acasă.

Cu siguranță ți s-a întâmplat cel puțin o data să rămâi fără aer încercând să duci la final o propoziție mai lungă. Ai crede că respirația e un instinct pe care îl avem cu toții și că nu există un mod greșit de a respire, nu-i așa? Inspiri. Expiri. Inspiri din nou și-apoi vorbești. Actul de a inhala și exhala este, de fapt, mai complex și poate afecta felul în care vorbești sau cânți.

De fapt, respirația are două funcții majore în organismul nostru:

 

Una dintre primele deprinderi pe care le obținem de mici, este abilitatea de a mesteca mâncarea, pentru a ușura înghițirea acestea. Din acest motiv, trecerea de la o dietă bazată pe lapte matern, la diversificarea alimentară este o etapă foarte importantă din dezvoltarea fiecărui bebeluș. În acest articol, te invităm să afli cum se formează abilitatea de mestecare, câteva sfaturi și produse logopedice folosite de specialiști pentru rezolvarea unor probleme care pot apărea în această etapă.

 

Orice părinte se bucură atunci când micuții încep să vocalizeze primele cuvinte. Sunt momente magice pentru fiecare dintre noi și marchează începutul unei etape în care copiii încep să comunice mai bine, mai clar. Acest proces este unul îndelungat, începând cu pronunția câtorva grupe de litere (ma-ma, ta-ta, etc.) și continuând cu acumularea unui vocabular din ce în ce mai complex. „Regula” dezvoltării limbajului la copii este că fiecare dintre aceștia se dezvoltă în prorpiul ritm. Uneori, însă, piticii au nevoie de puțin ajutor în a pronunța corect, a scrie corect sau chiar a mesteca așa cum trebuie. Acestea sunt momentele în care intervenția unui terapeut logoped este esențială. Iată când ar trebui să mergi cu copilul tău la un consult logopedic:

Știați că 50% dintre copiii născuți prematur pot prezenta afecțiuni cauzatoare de probleme de hrănire? Dar că același lucru este valabil și pentru 25% din copiii născuți la termen, care se dezvoltă corect? Problemele de hrănire pot apărea din cauze variate și sunt, de cele mai multe ori, bazate pe un comportament anterior. Spre exemplu, un copil care a făcut o reacție alergică la un anumit ingredient poate dezvolta o frică de a consuma acel aliment sau altele asemănătoare.

Pagina 1 din 2

DESPRE MAGAZIN

S.C. Gamora Invest S.R.L.

CUI 33824491 | J12/3314/2014

Str. Iuliu Merca nr. 3 | Cluj-Napoca

Email: contact@produselogopedice.com

Telefon: 0744.744.944

Urmareste-ne pe facebookOffcanvas Menu